Wat is een medium?

vraag | medium | antwoord

Energie voelen we allemaal, elke dag opnieuw. De energie op een begrafenis is heel anders als op een bruiloft. Dat weten we allemaal. En als ik uitleg dat de energie ‘lager’ is op een begrafenis is dat ook nog te volgen voor de meeste. Energie is niet tastbaar, maar zeker wel voelbaar. Het is een gevoel en daarom ook moeilijk uit te leggen.

Een medium werkt met ‘energie’, de trillende deeltjes waaruit alles is opgebouwd en die overal om ons heen aanwezig zijn. Sommige dingen, zoals mensen en voorwerpen, kan je zien. Andere zaken, zoals emoties, sfeer, kun je niet zien, maar wel voelen. Dit doe je met je intuïtie.

Een medium werkt ook ‘op gevoel’, maar is zich er meer van bewust. Mediums hebben hun gevoel getraind en daarmee kunnen zij hun zintuigen meer inzetten. Ze ‘zien meer’ of ‘horen meer’. Dit noemen wij ‘helderziendheid’ of ‘helderhorendheid’.

Communicatie

Wat kan ik voor je betekenen?

Een medium kan vragen beantwoorden die over jou en jouw leven gaan.  Als medium help ik je antwoord te vinden op vragen die je hebt of zaken waar je tegenaan loopt in je leven.
Bijvoorbeeld over je werk, relatie of over de situatie waar je in zit.  Ik lees dan jouw energie en bekijk daarmee het probleem vanuit een ander perspectief.  Vergelijk het met een situatie waarin je in een doolhof het midden wilt vinden en je gebruik kunt maken van een drone die erboven vliegt. Die bekijkt jouw positie vanuit een andere hoek en geeft je informatie waarmee je weer verder kunt.

Het andere wat ik als medium doe, is contact maken met overledenen. Wanneer we overlijden, sterft ons lichaam, maar onze ziel leeft voort in een andere wereld, genoemd de spirituele wereld. Het verschil tussen onze wereld en de spirituele wereld is dat de energie aan de andere kant ‘hoger’ is. Zo hoog dat we die wereld niet kunnen zien. Maar daarom zijn onze dierbaren er nog wel! En dat willen ze graag laten weten. Al is het maar om de achterblijvers gerust te stellen.

Communiceren met overledenen gaat als volgt: ik stel me open voor het contact en krijg ik informatie binnen. Van herinneringen uit het leven van de overledene, van emoties, de manier van overlijden, het karakter tot zijn of haar werk. Het zijn vaak korte flarden, alsof het gaat om een slechte telefoonlijn. maar een goed getraind medium voelt de overledene genoeg aan om de informatie goed te vertalen naar onze wereld. En: hij of zij levert hiervan ook goede bewijzen.

Het doel is dat jij, de ontvanger, overtuigd raakt door de bewijzen en het gevoel krijgt: ja, dit is (bijvoorbeeld) mijn moeder! En zodra dat gevoel ontstaat, gaat de energie van de ontvanger omhoog. Er ontstaat een flow en het contact verloopt vaak soepeler. Het beginstuk is dus altijd het moeilijkst, voor alle drie de partijen. Maar als het contact eenmaal is gelegd, is het een hele prettige ervaring die de ontvanger vaak heel lang met zich mee draagt.

Ervaringen

Zelf ervaren?

Ben je nieuwsgierig, overtuigd of juist nog een beetje sceptisch na het lezen van deze verhalen? Je bent altijd van harte welkom, ik weet namelijk ook niet van te voren wat er gaat gebeuren.
Laten we het samen ontdekken!

Blogs

review Harold

Mijn eerste kennismaking met Irene gaf nogal een onverwachte wending Nadat ik ja had gezegd op een uitnodiging voor een huiskamersessie werd mij door diverse mensen gevraagd of ik iemand had waarvan ik graag een boodschap uit “het hiernamaals” zou willen ontvangen....

review Erna

Het is een kleine groep waar gelijkgestemde elkaar ontmoeten Af gelopen winter heb een de training intuïtie en spiritualiteit ‘boost jezelf’ gevolgd bij Irene. Enige ervaring had ik al opgedaan de afgelopen jaren, maar ik vond het leuk om weer bij te leren en in...

review Sjanine

Ik kwam mezelf tegen tijdens de training Het was een duidelijke werkbare training, waar ik op gehoopt had. De manier zoals Irene uitlegt is heel helder en goed te begrijpen. Ik ben mezelf tegen gekomen in de training, wat tot meer bewustwording heeft gezorgd. Mijn...