Vakantiestress, 4 tips om ontspannen je vakantie in te gaan | Bij Ireen

Vakantiestress, 4 tips om ontspannen je vakantie in te gaan

Vakantiestress, 4 tips om ontspannen je vakantie in te gaan

De zomer is begonnen en de vakantietijd staat op ons te wachten. Ieder jaar hebber er weer veel mensen last van stress, vakantiestress. Stress omtrent het werk. Er moeten nog projecten worden afgemaakt of worden overgedragen worden naar collega’s. Of stress van het inpakken van alles pullen en de reis naar de vakantiebestemming.
Ik geef nu 5 tips om beter met de stress om te gaan, zodat je meer ontspannen op vakantie gaat. Want in een ontspannen toestand kun je toch meer genieten van deze bijzondere tijd!

 

Tip 1: Maak een te doen lijstje
Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Schrijf dingen op die je in je hoofd heb zitten. Wat moet je allemaal nog doen? Wanneer wil je het klaar hebben? Wat heb je nodig om het voor elkaar te krijgen?
Door het gewoon op te schrijven is het uit je hoofd en krijg je weer overzicht.

 


Tip 2: Neem rust
Zorg voor rust (momenten). Je kunt door stress de neiging hebben om als een kip zonder kop rond te rennen . De boog kan niet altijd gespannen blijven. Zorg voor een balans tussen inspanning en ontspanning. Zorg dat je na een activiteit of x periode gewoon even ontspant. Denk dan even op adem komen, dit hoeft niet lang te duren.

Tip 3: 1 ding tegelijk (ook als vrouw)
Zorg dat je je met 1 ding tegelijk bezighoudt. Vooral vrouwen hebben nogal de neiging meerdere dingen gelijk te kunnen, maar focus je op 1 ding. Dan heb je daadwerkelijk je aandacht er bij en kun je het afhandelen en dan door naar het volgende.

 

 

Tip 4: Stop en adem door
Als je toch overspoeld wordt door stress, stop dan met je handeling en adem even goed in en uit. Word je bewust wat je denkt, wat je voelt en waar je dat in je lichaam voelt. Zeg dan zacht tegen jezelf: “Het is oké, het is er al, laat het maar zijn”. Als we overspoeld worden door stress is de neiging vaak om nog harder op dat gaspedaal te drukken of juist dat je het helemaal niet meer weet en er juist niks meer uit je handen komt en door nu gewoon even niet te reageren op stress, geef je jezelf de ruimte om anders te reageren.

Er zijn natuurlijk veel meer tips te bedenken om je vakantiestress tegen te gaan. Het belangrijkste is dat je je stress herkent en dit signaal gebruikt om er net even anders tegenaan te kijken. Vaak met een kleine aanpassing ben je alweer meer ontspannen en voel je je stress minder worden.
Ik wens je een fijne en ontspannen vakantie toe. Samen met je familie, vrienden of andere dierbaren nieuwe herinneringen maken!

 

Related Posts

Bel mij

UA-114704685-2
X