therapievormen|voor meer balans in je leven | Irene Slangen| Achterhoek

Therapievormen

Methodes
Ik behandel mensen met verschillende therapievormen. Daarbij maak ik onder andere gebruik van Neuro Emotionele Integratie (NEI), Integraal Therapie, Emotioneel Evenwicht (EE) en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Afhankelijk van de persoon en situatie combineer ik in samenspraak met jou een aantal technieken voor een optimaal resultaat.

Wat is integrale therapie?
Een lichamelijke of psychische klacht kan de oorzaak elders in het lichaam hebben. Dat is het uitgangspunt van integrale therapie, dat de mens holistisch beschouwt. Het gaat ervan uit dat lichaam, geest, emoties en gedachten nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Een probleem op één van deze elementen kan gevolgen hebben voor andere elementen. En problemen die je nu ondervindt zijn ooit ontstaan. Soms weten we helemaal niet wat de aanleiding is geweest. Met de integrale therapie kunnen we die aanleiding opsporen, verwerken en oplossen.

Hoe werkt het?
In de integrale therapie maken we gebruik van het zelfhelend vermogen van de mens om nieuwe wegen te vinden en nieuwe krachten aan te boren. Het traject is maatwerk. Jij als cliënt staat immers centraal. Aan de hand van het intakegesprek bespreken we jouw probleem en stellen we doelen. Het gaat erom bewust te worden van wat er onbewust bij jou speelt.

Vitaliteitsmodel
Met behulp van een vitaliteitsmodel achterhalen we waar verstoringen in het verleden zijn ontstaan. Je raakt bewust van hoe en in welke mate het verleden jouw dagelijks leven beïnvloedt. Er kunnen jaren liggen tussen oorzaak van de disharmonie en de uiteindelijke bewustwording van de klachten. Afhankelijk van de plek van de verstoringen, kijken we welke effectieve behandeling hierbij past.

Resultaat integrale therapie:
Met integrale therapie krijg je:

– meer inzicht in jezelf
– meer energie
– vrijheid in doen en laten
– minder angst,
– innerlijke stabiliteit
– een vergroot afweersysteem

Meer weten over integrale therapie? Bel 06 24 27 47 66

 

Wat is NEI?
Niet lekker in je vel? Met NEI-coaching kom je weer dichterbij jezelf en leef je vanuit je eigen kracht. Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een manier om onbewuste, onverwerkte incidenten, lichamelijke klachten en emotionele problemen snel en plezierig aan te pakken en definitief op te lossen zonder lange praatsessies.

Relatie gevoel en gedrag
In je leven doe je allemaal emoties op, die zich opslaan als cellen in je herinnering. Als een emotie niet is verwerkt, kan dit klachten veroorzaken. Met NEI is het mogelijk om de vastzittende en belemmerende emotie op te sporen en te integreren. Hierdoor kan je loskomen van de invloed die de ervaring uit het verleden heeft. NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Je gaat de relatie zien tussen je gevoel en je gedrag.

Hoe werkt het?
Bij NEI-coaching werken we met een spiertest en vraagprotocollen om te achterhalen waar de klacht vandaan komt. Hiermee testen we waar je wel en niet mee in balans bent. We gaan terug naar het ontstaan van die emotie: de kern. Het lichaam geeft precies aan wat onze (innerlijke) waarheid is en wat niet. Door de kern aan te pakken en te integreren kom je los van de
emotionele blokkade en de daarbij behorende klachten. Er ontstaat dan weer een balans.

Voor wie?
NEI is voor iedereen met lichamelijke of psychische klachten zoals pijn- en spanningsklachten, een burn-out, overspannenheid, fobieën en slapeloosheid. Een NEI-behandeling is niet aan leeftijd gebonden. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen, voor jong en oud.

Resultaat NEI-therapie

Met NEI kun je:
– emoties nauwkeurig waarnemen, beoordelen en uiten
– emoties en de kennis die daaruit voortvloeit beter begrijpen;
– inzicht verkrijgen in belemmerende (gedrags-) patronen
– durven vertrouwen op jezelf en op je intuïtie
– daadwerkelijk tot blijvende gedragsverandering komen
– inzicht verkrijgen in je hoogste doelstellingen en waarden

De meeste mensen ervaren de NEI-behandeling als plezierig. Een behandeling duurt vaak maar enkele sessies. Ik vertel je er graag meer over. Neem contact met me op voor meer informatie.

Wat is NLP?
Hoe komt het dat we op een bepaalde manier reageren? Op welke manier kunnen we dit veranderen? Wil je op een snelle en praktische manier je doelen bereiken? Wil je angst en onzekerheid omzetten in kracht en zelfvertrouwen? Dan is Neuro Linguistisch Programmeren iets voor jou. Het bevat een aantal technieken die ‘vastgeroeste’ patronen in het leven duidelijk maken en gewenste veranderingen kunnen inzetten. Je krijgt een helder beeld van waar je nu staat en waar je naartoe wilt.

Hoe werkt het?
NLP begint bij jezelf. Om te veranderen en te ontwikkelen is het belangrijk je vaste patronen te onderzoeken en waar nodig te veranderen. Dit begint met anders denken. Met NLP raak je bewust van wat er in je omgaat en hoe dat doorspeelt in je gedrag. Je leert anders in de wereld te gaan staan. Het is heel praktisch en geeft je veel inzicht in hoe communicatie werkt en hoe je dat nog beter kunt doen. Door jou vragen te stellen en te laten kijken naar je reactie, door situaties te beleven wordt duidelijk waar je blokkade zit. Van daaruit kun je in beweging komen.

Resultaat NLP
Met NLP bereik je je doelen, kun je effectiever functioneren en in je kracht komen, leer je grenzen te stellen en meer in balans te komen. Het zorgt voor persoonlijke groei en ontwikkeling en heeft zowel effect op het werk als in je hele leven.

Voor wie?
NLP is voor iedereen geschikt die openstaat voor persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei. Wil jij leren je onderbewuste bewust toe te passen in het dagelijks leven? Aarzel dan niet en neem contact op voor meer informatie.

Wat is Emotioneel Evenwicht?
Snel en doeltreffend lichamelijke en mentale blokkades aanpakken? Met de therapie Emotioneel Evenwicht (E.E.) krijg je de optimale balans in je leven terug door een emotionele toestand als stress omlaag te brengen. E.E. is uitstekend in te zetten voor genezing van fobieën, allergieën en overgevoeligheden op emotioneel, fysiek en mentaal niveau. De behandeling maakt je bewust van jouw gedachten over jezelf.

Hoe werkt Emotioneel Evenwicht?
E.E. is gebaseerd op de kennis van de energiebanen. Deze energiebanen raken verstoord door sterk geladen herinneringen als verdriet, boosheid of angst. E.E. maakt onder andere gebruik van acupressuurpunten. Door deze te behandelen en activeren, kunnen we energieblokkades opheffen waardoor je onprettige ervaringen kwijtraakt. Hierdoor ontstaat ruimte voor een positiever zelfbeeld. Je ervaart een gevoel van rust en bevrijding. Daarnaast zet ik een samenstelling van andere therapievormen in als N.E.I. (Neuro Emotionele Integratie) en N.L.P. (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Voor wie?
E.E. werkt op psychisch en emotioneel gebied bij klachten met als oorzaak onverwerkte emoties zoals: stoppen met roken, afvallen, beter omgaan met ziekte, stress, hoofdpijn, emoties, slapeloosheid en een burn-out.
Ook werkt E.E. erg goed bij lichamelijke en psychosomatische klachten zoals kniepijn, rugpijn en hernia, hoofdpijn, migraine, astma, allergieën, intoleranties, angsten en fobieën, pijnlijke herinneringen en oud zeer, claustrofobie, spinnenangst, hoogtevrees, faalangst, tics en schoonmaakfobieën.

Het resultaat van E.E.
Met E.E. krijg je de optimale balans in je leven terug waardoor je levenskwaliteit verbetert. Je ervaart een emotionele balans, een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfrespect en komt weer met kracht en passie in het leven te staan.

Deel dit

Bel mij

UA-114704685-2
X