Blog: Kom uit de schaduw en loop in de zon | Bij Ireen

Blog: Kom uit de schaduw en loop in de zon

Blog: Kom uit de schaduw en loop in de zon

Pff, wat een dag……

Je kent het vast wel, die dagen dat alles tegenzit. Dat begint al bij het opstaan; de wekker gaat voor je gevoel veel te vroeg, de kinderen lijken niet te luisteren en als je naar je werk gaat, rijd je achter een trekker, waardoor je te laat komt. De computer doet niet wat hij moet doen en dan tijdens het koffie halen mors je koffie. Pff, wat een begin van de dag. Dit gaat een lange en vermoeide dag worden.
We zijn allemaal mensen, dus iedereen heeft wel eens een dag dat alles tegenzit. Ik kan gelukkig zeggen dat ik deze dagen relatief weinig heb en me op dat moment snel realiseer dat het anders kan.

Als je dezelfde dag eens terughaalt, maar dan anders beleeft,weet ik zeker dat je de donderwolk zelf kunt oplossen en je de zon weer kunt voelen.

FOCUS

Als we bovenstaand voorbeeld even aanhouden realiseer je dan dat je een keuze hebt. Je kunt er zelf voor zorgen dat je dag anders gaat verlopen, echt waar. O,ja? Ja, echt waar! Het heeft met focus te maken. Als je wakker wordt stap dan rustig uit bed en wat ik zelf altijd doe tijdens het tandenpoetsen is even bewust worden van mijn lichaam. Hoe is mijn energiehuishouding en hoe voelt mijn lichaam aan. Hoe ziet mijn dag er globaal uit en wat zijn mijn ontspanningsmomenten vandaag. Waar krijg ik energie van en wat gaat me energie kosten. Maak hier de balans op en natuurlijk ga je dan voor de momenten waar je energie van krijgt, waar je gelukkig van wordt.

GELUK

Geluk kun je trainen. Het probleem is dat veel mensen hun aandacht richten op wat ze niet gelukkig maakt. Draai dat eens om. Richt je aandacht op wat je gelukkig maakt.
LEEF JE BESTE LEVEN!!!
Warme groet,
Irene Huiskamp

Related Posts

Bel mij

UA-114704685-2
X