Jij bent als gevoelige mens uniek. Je voelt anderen haarfijn aan, en je voelt als je ergens binnenloopt de sfeer meteen goed aan. Van nature ben jij positief ingesteld en begint de dag vrolijk en opgewekt.

Wanneer jij echter gedurende de dag met mensen in aanraking komt die veel aan het hoofd hebben, veel zorgen en angst hebben en snel negatief zijn, merk je dat je je stap voor stap minder prettig voelt. Dit gaat meestal zo geleidelijk dat je je hier meestal niet eens bewust van bent.

De kunst is te leren te herkennen wanneer dit gebeurt. Iedere keer dat je beseft dat je je minder fijn of negatief voelt, ga je terug naar het moment dat je je wel fijn voelde. Stel je hebt eerder die dag rustig ontbeten, gewandeld of zelfs even gemediteerd. Ga dan terug naar dat moment en ervaar dit rustgevende of prettige gevoel opnieuw en laat alle ballast los.

Onthoud de momenten waarin je je goed voelt, zodat je hiernaar terug kunt gaan op de momenten wanneer je je minder fijn voelt. Het is te mooi en een cadeau aan jezelf om dit bewust te worden. Als je met je gevoeligheid om leert gaan, kun je makkelijker in je eigen kracht blijven en jezelf zijn.

– Irene-

Wij gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Cookies settings
Accepteer
Weiger
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings