Iedereen heeft momenten beleefd die een wond achter heeft gelaten. Soms zijn het schrammetjes die makkelijk genezen, maar soms zijn het diepe wonden die jarenlang (soms zelfs je hele leven) nodig hebben om te herstellen.

De beste genezing is acceptatie. Pff, dat is lastig, want hij of zij… We kennen de verhalen allemaal wel en willen dan ook het liefst naar de ander of situatie wijzen en niet naar onszelf. Daar doen we onszelf te kort mee, want daarmee zal onze wond niet volledig herstellen. Sterker nog, er is altijd kans dat de wond weer opengaat. Door te leren accepteren wijs je niet meer naar de ander of naar de gebeurtenis, maar neem je zelf de touwtjes weer in handen. Jij beslist over de invloed die de wond heeft over jou en niet andersom!

Stap een is accepteren dat het is gebeurd. Stap twee is ermee aan de slag gaan als je er nog last van hebt. Kijk naar de situatie, wat doet de pijn, waar doet het pijn. De wond is nog open. Laat je de wond eerst etteren, ontsteken of merk je dat de wond al heelt? Ga verwerken en de wond zal helen en de pijn aan de gebeurtenis zal uit je systeem verdwijnen. Je hebt dan geaccepteerd wat er is gebeurd.

Wij gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Cookies settings
Accepteer
Weiger
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings